You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de tandartsen, observeren en vragen stellen. Je kan helpen bij verschillende tandheelkundige ingrepen van het plaatsen van vulling tot het trekken van tanden. Mogelijk krijg je ook de kans om grotere ingrepen te observeren. Ook kan je meedoen met verschillende Medical Outreach programma’s
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten bovengemiddeld Spaans kunnen spreken

Tandheelkunde vrijwilligers kunnen net als de andere medische vrijwilligers aan de slag binnen de ‘Centro de Salud’. Naast algemene medische zorg bieden deze klinieken ook tandheelkundige zorg aan de bevolking, ook aan de mensen die er niet het geld voor hebben.

Je bent vanaf 18 jaar welkom als vrijwilliger op dit project en dient een goede kennis van de Spaanse taal te hebben zodat je goed zal kunnen communiceren met het tandheelkundige personeel en de patiënten. Beschik jij nog niet over een voldoende kennis Spaans? Dan is er de mogelijkheid om voor de start van je project een intensieve taalcursus Spaans te volgen of misschien kun je de taal verbeteren door eerst deel te nemen aan een lesgeef of sociaal project.

De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project Bolivia

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Bolivia

Je zal worden ingedeeld bij een specifieke Centro de Salud waar je werkt als tandheelkundig assistent naast een gediplomeerde tandarts. Je kunt observeren bij alle behandelingen en afhankelijk van jouw ervaring ook assisteren bij standaard gebitscontroles, het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen en je hebt zelfs kans te kunnen observeren bij complexe orthodontische operaties. Het volksgezondheidssysteem van Bolivia biedt tandheelkundige zorg en voorlichting aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

De klinieken hebben slechts beperkte faciliteiten, krijgen vaak weinig financiële steun en missen voldoende personeel en middelen om goed te kunnen draaien. Alle hulp van vrijwilligers is hier dan ook hard nodig en wordt enorm op prijs gesteld.

De klinieken zijn dagelijks open van 8u tot 12u en van 14u tot 18u. Vrijwilligers werken meestal of de ochtenddienst of de middagdienst, maar als je er genoeg energie voor hebt, kan je er ook voor kiezen om een volle dag te werken.

Outreach in Bolivia

Op het tandheelkunde project kunnen vrijwilligers zich ook inzetten voor outreaches. Hierbij kan je deelnemen aan fluoride campagnes samen met sociale zorg vrijwilligers van Projects Abroad.

Of je nu van plan bent om tandheelkunde te gaan studeren, je al tandarts bent en nieuwe werkervaring wilt opdoen of je ergens hier tussenin zit, Projects Abroad biedt jou de mogelijkheid om zowel te helpen als bij te leren op een uniek project in Bolivia.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Bolivia

Tijdens je vrijwilligerswerk in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur en het dagelijks leven in deze mooi bestemming.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲