You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jou specifieke plaatsing is afhankelijk van jou kennis en ervaring. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het spreken van Spaans op een basisniveau is belangrijk zodat jij goed met je collega's kunt communiceren

Als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Mexico word je betrokken bij verschillende tandheelkundige ingrepen van algemene tandcontroles tot complexe behandelingen en medische outreaches. Projects Abroad biedt jou als vrijwilliger de mogelijkheid om in drukke stedelijke ziekenhuizen in Guadalajara te werken. Deze ziekenhuizen zijn goed uitgerust en de faciliteiten zijn bijna net zo goed als in het westen. Hier kan je een waardevolle ervaring opdoen die zeker van pas komt in de toekomst.

Het ziekenhuis waar de meeste vrijwilligers zullen gaan werken heeft een erg druk bezochte tandheelkunde afdeling. De klinieken zitten regelmatig vol en je zal dan ook genoeg patiënten voorbij zien komen waarbij je kunt observeren. Hoeveel praktijkervaring jij zal kunnen opdoen is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

De minimale leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar en het is belangrijk dat je al een basis Spaans kunt spreken en begrijpen.

Werkzaamheden op het tandheelkunde project in Mexico

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Mexico

Ervaring op gebied van tandheelkunde is niet verplicht, maar enige kennis is altijd mooi meegenomen. Je werkzaamheden hangen af van je kennis en ervaring, maar je zal voornamelijk een observerende rol innemen waarbij je meeloopt met het lokale personeel en observeert tijdens de behandeling van patiënten. Jouw coördinator op het project zal ervoor zorgen dat je een waardevolle ervaring opdoet tijdens je werkzaamheden in het ziekenhuis. Ook het lokale personeel zal je helpen met al je vragen en verschillende cases met je bespreken zodat jij veel leert over tandheelkunde. Wanneer je interesse toont en gemotiveerd bent, deelt het lokale personeel graag hun kennis en vaardigheden met je en zal je steeds meer betrokken worden bij het werk dat de tandarts doet en de patiënten.

Het is dus wel erg belangrijk dat je al een basis Spaans spreekt wanneer je komt werken in het ziekenhuis, zodat je met het lokale personeel en de patiënten kunt communiceren. Ben jij nog niet bekend met de Spaanse taal, maar wil je wel graag werken in een ziekenhuis in Mexico? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Spaans. Door je project te combineren met een taalcursus Spaans, kun je alles wat je tijdens de taallessen leert in de praktijk toepassen en zul je merken dat jouw Spaans snel vooruitgaat. Je kan er ook voor kiezen om te starten met een ander project waarbij Spaans niet zo belangrijk is, zoals een sociaal of lesgeef project, daar kun je dan de basis leren en daarna in het ziekenhuis starten.

Jouw verblijf in Mexico

Als vrijwilliger in Mexico verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mexicaanse cultuur. Ook is het ideaal om met je gastgezin je Spaans te oefenen!

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲