You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Ervaring opdoen door mee te lopen met ervaren lokale verpleegkundigen iop verschillende afdelingen van een ziekenhuis of public health kliniek
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten bovengemiddeld Spaans kunnen spreken

Vrijwilligerswerk in Bolivia op een verpleegkunde project is een waardevolle ervaring. Je krijgt hier de mogelijkheid om te werken binnen één van de twee openbare ziekenhuis in Cochabamba of in één van de ‘Centros de Salud’, dit zijn openbare gezondheidsklinieken die gratis medische zorg aan bieden aan iedereen in Cochabamba. 

Deze Centros de Salud houden zich bezig met kleine noodgevallen, ongevallen en routine controles, maar moeten dit doen met beperkte faciliteiten. Er is onvoldoende financiële ondersteuning om deze klinieken volledig te onderhouden of om voldoende personeel en materiaal te voorzien. Alle hulp van vrijwilligers is hier dus zeker welkom en wordt erg op prijs gesteld. Naast het werk in deze centra kunnen vrijwilligers ook deelnemen aan outreach programma’s binnen de gemeenschap.

Je bent vanaf 18 jaar welkom als vrijwilliger op dit project en dient een goede kennis van de Spaanse taal te hebben zodat je goed zal kunnen communiceren met de artsen, verpleegkundigen en patiënten. Beschik jij nog niet over een voldoende kennis Spaans? Dan is er de mogelijkheid om voor de start van je project een intensieve taalcursus Spaans te volgen of misschien kun je de taal verbeteren door eerst deel te nemen aan een lesgeef of sociaal project. De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Bolivia

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Bolivia

In het Centros de Salud kan je op verschillende afdelingen werken zoals de kindergeneeskunde, gynaecologie. Je kunt ook betrokken worden bij outreach werk binnen de gemeenschap zoals vaccinatieprogramma’s en campagnes gericht op het belang van goede mondverzorging, die de kliniek gedurende het jaar regelmatig organiseert.

Je kunt ook geplaatst worden in een openbaar ziekenhuis in het stadscentrum, dat ondanks de beperkte financiële middelen, bekend staat om hun goede brandwondenafdeling. Vaak komen patiënten van heinde en verre om hier behandeld te worden. Het tweede ziekenhuis waar je kan komen te werken is opgericht in 1978 en is een non-profit ziekenhuis. Hier kun je meer leren over de standaard medische procedures door lokale professionals te observeren tijdens hun rondes.

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project kan je verder ook helpen bij het opmaken van bedden en het uitvoeren van standaard controles zoals controleren van het gewicht, lengte, de temperatuur en de bloeddruk van patiënten. Je kan ook helpen bij de verzorging en het verbinden van wonden en andere medische handelingen.

Dit project is ideaal voor reeds afgestudeerde verpleegkundigen, verpleegkunde studenten, maar is beschikbaar voor iedereen die tijdens zijn tussenjaar, sabbatical of vakantie geïnteresseerd is om ervaring op te doen op vlak van verpleegkunde.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Bolivia

Tijdens je vrijwilligerswerk in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur en het dagelijkse leven in Cochabamba.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲