You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Senegal

Overzicht
Project overzicht

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in deze bestemming, neem dan eerst contact met ons op.

  • Waar: St. Louis
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training van verpleegkundigen kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gekwalificeerd verpleegkundige zijn of onlangs hun opleiding hebben afgerond en daarnaast op een goed niveau Frans kunnen spreken

Projects Abroad biedt vrijwilligersprojecten aan in Senegal op gebied van verpleegkunde voor iedereen die graag werkervaring wil opdoen in het buitenland en tegelijkertijd ook een waardevolle bijdrage wilt leveren. Vrijwilligers worden geplaatst in één van de openbare ziekenhuizen in en rondom de stad St. Louis. In deze ziekenhuizen krijg je een goed beeld van de lokale procedures en een beter inzicht in de ondersteuning voor patiënten. Dit zal allemaal erg verschillen met wat je thuis gewend bent. Aanvullend kun je deelnemen aan medische outreaches binnen de lokale gemeenschap. Deze vinden plaats in lokale opvangcentra voor straatkinderen, ook wel Talibés genoemd, waar ze basis zorg verlenen aan deze jongeren.

Als je graag wilt deelnemen aan het verpleegkunde project in Senegal, dan is het vereist dat je gekwalificeerd verpleegkundige bent of onlangs deze opleiding hebt afgerond en dat je over een goede kennis Frans beschikt. Daarnaast moet je een goede kennis Frans hebben om te kunnen communiceren met je lokale collega’s en de patiënten, aangezien de meeste personeelsleden en patiënten weinig tot geen Engels spreken. Na jouw inschrijving zullen onze collega’s die jou komst gaan voorbereiden je vragen een Engelse CV op te sturen. Als je aan deze voorwaarden voldoet ben je van harte welkom bij onze verpleegkunde projecten.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Senegal

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Senegal

Vrijwilligers werken nauw samen met de lokale dokters en verpleegkundigen. Je zal patiënten met verschillende medische aandoeningen kunnen observeren en je kan er ook voor kiezen om je op één bepaalde afdeling te specialiseren zoals de pediatrie of de kraamafdeling. Als vrijwilliger heb je ook een belangrijke rol bij het bieden van emotionele ondersteuning aan vele patiënten.

Door initiatief te nemen en een goede band op te bouwen met je collega’s zal je na verloop van tijd steeds meer kunnen en zelf mogen doen. De beschikbare faciliteiten zijn echter wel heel eenvoudig en zullen waarschijnlijk erg verschillen met wat je normaal gewend bent. Bereid je er dan ook op voor dat je best heftige gevallen kunt tegenkomen. Het is belangrijk dat je voor dit type vrijwilligerswerk sterk in je schoenen staat en in staat bent om, ondanks de ellende die je soms ziet, patiënten bij te staan en te helpen en niet emotioneel betrokken te raken.

Jouw werktijden worden per week vastgelegd in overleg met je coördinator in het ziekenhuis en een medewerker van Projects Abroad.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Senegal

Tijdens je vrijwilligerswerk in Senegal verblijf je bij een van onze gastgezinnen op maximaal 30 minuten reizen van jouw project, waar je het échte Senegal zult ervaren. Dit is ook de ideale manier om je Frans te verbeteren en misschien zelfs het Wolof, de lokale taal, op te pikken. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In jouw vrije tijd kun je genieten van de stad en omgeving. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als je niet voldoet aan de vereisten om te kunnen deelnemen aan een van de verpleegkunde projecten, dan kan je altijd terecht op de sociale zorg projecten in Senegal.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲