You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Voeding vrijwilligerswerk in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk gezondheidszorg project voeding

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een project gericht op voeding zal jou een waardevolle ervaring opleveren die van nut kan zijn tijdens je verdere loopbaan binnen de voeding en dietetiek. Tijdens het project zal je bovendien hulp bieden aan mensen die leiden aan ondervoeding en aanverwante fysieke problemen in ontwikkelingslanden.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een voeding project

Als vrijwilliger op een voeding project zal je werken naast gekwalificeerd personeel om individuen en gemeenschappen voor te lichten over het belang van een gezond eetpatroon voor een goede gezondheid en ontwikkeling. Deze projecten zijn specifiek gericht op moeders en kinderen uit arme gemeenschappen. Zij zijn vaak afhankelijk van zelfvoorzienende landbouw en hebben meestal geen toegang tot een grote variëteit en hoeveelheid voedsel. Je zal ook deelnemen in voeding gerichte activiteiten zoals het geven workshops en het uitdelen van informatie over voeding en supplementen.

Omdat je in een ontwikkelingsland aan de slag gaat, kan je geconfronteerd worden met droevige en heftige gevallen van ondervoeding. Wat je echter ook zal ervaren is de gedrevenheid en toewijding van de lokale stichtingen en organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van deze kwetsbare mensen. Als vrijwilliger op een voeding projecten zal je dan ook een waardevolle ervaring op doen en je zal een positieve invloed hebben op de gemeenschappen waar je bij betrokken wordt.

Bestemmingen voor voeding projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲