You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Geneeskunde stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een geneeskunde stage te lopen in het buitenland.

Studeer je geneeskunde en wil je graag je stage of coschap doen in het buitenland? In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er geneeskunde projecten beschikbaar waar je als student een klinische stage kunt doen. Zo kun je waardevolle medische ervaring opdoen en meer leren over de lokale gezondheidszorg. Jij kunt zelf je voorkeur voor je geneeskunde stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. We stemmen jouw wensen af met onze lokale collega’s.

Ervaring opdoen als stagiair geneeskunde in het buitenland

Projects Abroad studenten in Marokko krijgen uitleg van lokale arts.

Tijdens een geneeskunde stage kun je bijzondere klinische ervaring opdoen in een ziekenhuis, kliniek of gezondheidscentrum in het buitenland. Bijvoorbeeld in Ghana, Nepal of Mexico. Hier maak je kennis met ziekten en behandelmethodes waar je in Nederland nauwelijks mee in aanraking komt. Ook is het bijzonder leerzaam om te zien hoe de lokale medische staff zich weet te redden met beperkte middelen en faciliteiten. De praktijkervaring die je tijdens je stage opdoet, is uniek en onderscheid je van andere geneeskunde studenten.

De precieze invulling van je stage verschilt per land en staat op de betreffende projectpagina beschreven. Houd er rekening mee dat je zeker de eerste periode voornamelijk observeert en meeloopt met de artsen en verpleegkundigen. Afhankelijk van jouw kennis, proactieve houding en de opgebouwde band met de lokale artsen krijg je mogelijk de kans een praktische rol te vervullen.

In veel bestemmingen zijn er ‘medical outreach’ programma’s die met regelmaat worden georganiseerd en waar je meer praktische ervaring op zal doen buiten het ziekenhuis of de kliniek waar je stage loopt. Je helpt dan bijvoorbeeld met wondjes verzorgen in een opvangcentrum, voorlichting geven op een school en basis medische controles in een dorp. Wil je je enkel op dit soort werk richten, kijk dan bij de Public Health projecten.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Vaak zijn er bepaalde eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de begeleiding en evaluatie, het aantal uren en specifieke vaardigheden waar je aan moet werken. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een geneeskunde stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen een geneeskunde stage mogelijk is. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eisen van je opleiding af stemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor geneeskunde projecten in het buitenland:

Afrika
Azië
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲