You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Tandheelkunde stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een tandheelkunde stage te lopen in het buitenland.

Studeer je tandheelkunde en wil je graag meer te weten komen over tandheelkunde in het buitenland? In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er tandheelkunde projecten beschikbaar waar je zeer welkom bent als stagiair. Zo kun je unieke praktijkervaring opdoen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de lokale tandheelkundige zorg! Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. We stemmen jouw wensen af met onze lokale collega’s.

Ervaring opdoen als stagiair tandheelkunde in het buitenland

Als stagiair op een tandheelkunde project kun je ervaring opdoen door de lokale tandartsen te assisteren bij behandelingen in de gemeenschap.

Wereldwijd werken we binnen verschillende tandheelkundige omgevingen, variërend van grote stadsziekenhuizen tot kleine tandartspraktijken. Door stage te lopen op een van de projecten, krijg je de kans om mee te kijken met professionele, lokale tandartsen en veel te leren over de behandeltechnieken en veelvoorkomende aandoeningen. Je kunt altijd bij hen terecht voor vragen en zij delen graag hun ervaringen. Afhankelijk van je ervaring en je inzet kun je gedurende de stage meer verantwoordelijkheden krijgen en assisteren bij de behandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je stage ook mee gaan op outreach, waarbij je de gemeenschap in gaat om bij bijvoorbeeld scholen en weeshuizen voorlichting te geven over mondverzorging.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een tandheelkunde stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen een tandheelkunde stage mogelijk is. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eventuele eisen van je opleiding afstemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor tandheelkunde projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲