You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Verpleegkunde stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verpleegkunde stage te lopen in het buitenland.

Volg je een opleiding tot verpleegkundige en ben je op zoek naar een stage in het buitenland? In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verpleegkunde projecten beschikbaar waar je zeer welkom bent als stagiair. Zo kun je unieke praktijkervaring opdoen en een bijdrage leveren aan de lokale gezondheidszorg! Jij kunt als student zelf je voorkeur voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. We stemmen jouw wensen af met onze lokale collega’s. 

Ervaring opdoen als stagiair verpleegkunde in het buitenland

Tijdens een stage verpleegkunde in het buitenland kun je praktijk ervaring opdoen en leer je veel over de lokale gezondheidszorg.

Als je kennis wilt maken met verpleegkunde in het buitenland, dan kan dat via een stage op een van onze verpleegkunde projecten. Bijvoorbeeld in Tanzania, Sri Lanka of Bolivia. Afhankelijk van de bestemming, kun je ervaring opdoen in ziekenhuizen, klinieken of tijdens medische outreaches naar afgelegen gebieden of kansarme gemeenschappen. Tijdens je stage zul je kennis maken met verschillende soorten behandelmethodes en medische aandoeningen tegenkomen die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen.

Tijdens je stage kijk je in eerste instantie mee met professionele, lokale verpleegkundigen. Zij kunnen je veel vertellen over hun werkwijze en zullen hun ervaringen delen. Afhankelijk van je ervaring, inzet en enthousiasme, krijg je gedurende je stage meer verantwoordelijkheden. Tijdens de medische outreaches kun je medische gezondheidscheck-ups uitvoeren. Zo doe je waardevolle ervaring op! Doordat je veel in contact komt met de lokale bevolking, leer je tijdens je stage bovendien veel over de lokale cultuur en hun kijk op de gezondheidszorg. Zo verken je niet alleen de praktijk, maar verbreed je ook je horizon.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een verpleegkunde stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen een verpleegkunde stage mogelijk is. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eventuele eisen van je opleiding afstemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor verpleegkunde projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲