You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Jouw exacte rol binnen het ziekenhuis zal worden bepaald aan de hand van jouw medische ervaring evenals het enthousiasme en de inspanning die je toont aan de lokale medewerkers. Je krijgt de kans om artsen en verpleegkundigen te observeren op verschillende afdelingen en zo te leren over veel verschillende aandoeningen en behandelingen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk meer verantwoordelijkheden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond in de gekozen richting

Als vrijwilliger op het geneeskunde project in Marokko kan je kennis maken met de medische behandelmethoden in een andere cultuur. Ondertussen help je ook de lokale bevolking die voor hun medische zorg afhankelijk zijn van de diensten van de instelling waar je aan de slag gaat. Het is voor dit project vereist dat je minimaal 1 jaar van de studie geneeskunde hebt afgerond.

Als geneeskunde vrijwilliger in Marokko krijg je de mogelijkheid om op verschillende afdelingen mee te lopen, binnen de ziekenhuizen en klinieken waar we mee samenwerken. Denk er wel aan dat het belangrijk is dat je goed Frans spreekt en verstaat, om volledig te kunnen meedraaien in de medische projecten in Marokko.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Marokko

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Marokko

Op de eerste dag van je project wordt je voorgesteld aan je project supervisor, die er gedurende jouw vrijwilligerswerk voor je is op het moment dat je een vraag hebt of hulp nodig hebt. Al voordat je naar Marokko vertrekt, nemen de medewerkers van het lokale Projects Abroad kantoor contact met je op. Je bespreekt dan samen met hen jouw kennis, ervaring en interesses die relevant zijn voor je project. Zo kun je aangeven op welke afdelingen je graag wilt meelopen. Een paar voorbeelden van de mogelijkheden zijn dermatologie, gynaecologie, de kinderafdeling en chirurgie.

Als vrijwilliger in een ziekenhuis of kliniek in Marokko loop je altijd mee met de lokale arts waar je aan bent toegewezen. Door te observeren en vragen te stellen leer je alles over de verschillende aandoeningen en behandelmethoden en vergroot je je medische kennis.

Hoewel je zal merken dat je vooral veel observeert en meekijkt, kan het zijn dat je na verloop van tijd, afhankelijk van jouw enthousiasme, inzet en leergierigheid een meer actieve rol krijgt. Het is dus belangrijk een band op te bouwen met het lokale medische personeel. Zeker in de medische wereld is het belangrijk dat je je zelf bewijst en laat zien wat je kan, voordat je meer verantwoordelijkheden kunt krijgen.

Je werkt meestal van 8u tot 16u in het ziekenhuis samen met de supervisor van het project. Soms kan het goed zijn om nauw om één-op-één tijd door te brengen met een patiënt, onder de supervisie van een verpleegkundige. Heb je speciale interesses of vaardigheden, laat ons dit dan weten bij jouw aanmelding.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲