You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Hanoi
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal 1 jaar een relevante studie in de gekozen richting hebben afgerond

Vrijwilligerswerk bij een gezondheidszorg project in Vietnam is een uitdagende en unieke ervaring. Je kijkt en werkt mee met ervaren artsen in een van de ziekenhuizen in Hanoi waar Projects Abroad mee samenwerkt.

Help als vrijwilliger op het geneeskunde project in Vietnam bij het uitvoeren van medische controles.

Het is belangrijk dat je minimaal één jaar medische studie hebt afgerond wanneer je begint met je project.

In Hanoi kan je terecht voor medische projecten in verschillende ziekenhuizen waar je ervaren artsen zal kunnen observeren en assisteren tijdens hun werkzaamheden. De ziekenhuizen waarmee we samenwerken hebben goede faciliteiten van hoge kwaliteit en gebruiken moderne technologieën zoals je gewend bent in westerse ziekenhuizen. In elk ziekenhuis zal je verschillende soorten gezondheidszorg praktijken kunnen observeren, zoals traditionele geneeskunde of de familie die voor een patiënt zorgt in plaats van een verpleegster.

Een van de ziekenhuizen richt zich op traditionele geneeskunde en heeft verschillende afdelingen waar je een bijzondere en waardevolle ervaring kunt opdoen. Denk aan afdelingen zoals interne geneeskunde, kindergeneeskunde, oncologie en chirurgie.

Je kan ook terecht in een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in acupunctuur. Vrijwilligers die interesse hebben in acupunctuur kunnen hier samenwerken met de lokale artsen, bij de behandeling die wordt geboden aan achtergestelde kinderen met autisme. Je krijgt hier de kans om te assisteren bij verschillende werkzaamheden zoals het vullen van de injectiespuiten met medicatie, naalden verwijderen, elektrodes aanbrengen en massages geven aan de patiënten.

Daarnaast kan je ook aan de slag in het grootste ziekenhuis op het gebied van chirurgie in het noorden van Vietnam. Dit westerse ziekenhuis heeft verschillende chirurgische afdelingen zoals; neurochirurgie, cardiovasculaire chirurgie, pediatrie, gastro-enterologie, orthopedische chirurgie, urologische chirurgie plastische chirurgie of radiologie. Vrijwilligers kunnen in dit ziekenhuis meehelpen op verschillende afdelingen, observeren tijdens operaties en assisteren tijdens patiënten rondes. Als vrijwilliger heb je ook de mogelijk om te werken op de spoedeisende hulp, plastische chirurgie of de dialyse afdeling.

Bij jouw inschrijving kun je aangeven naar welk soort ziekenhuis jouw voorkeur uitgaat.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Vietnam

Als vrijwilliger kun je op het geneeskunde project in Vietnam meekijken met lokale artsen.

Bij aankomst in Vietnam maak je kennis met jouw supervisor en hij of zij zal jou goed begeleiden zodat je zoveel mogelijk kunt leren tijdens je project. Je begint altijd met het observeren van lokale medewerkers, maar als je enthousiasme en initiatief toont kun je al snel een goede band opbouwen met je collega's. Op deze manier kun je het vertrouwen winnen en zo heb je een grotere kans op het krijgen van meer taken en verantwoordelijkheden. Zoals bij alle medische projecten is het belangrijk dat je jezelf bewijst en laat zien dat je meer verantwoordelijkheden aan kunt.

Hoewel Engels steeds meer gesproken wordt in Vietnam, kom je ook artsen tegen die deze taal niet spreken. Projects Abroad zorgt daarom voor een vertaler gedurende de eerste paar weken zodat je goed kunt wennen en veel vragen kunt stellen.

De meeste ziekenhuizen behandelen patiënten in de ochtend en doen het administratieve werk in de middag. In de middag kunnen vrijwilligers doorgaan met het bieden van behandelingen indien nodig, research doen of help je artsen of verpleegkundigen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Julia van Steenhoven op het Geneeskunde project in Vietnam
Julia van Steenhoven
Voor toekomstige vrijwilligers raad ik aan om een goede vertrouwensband op te bouwen met de artsen en verpleegkundige, omdat zij je veel laten zien en het je graag uitleggen. Daarnaast raad ik aan om te vragen om een supervisor of contact persoon om jou en hun verwachtingen en wensen te bespreken voordat je start met je project. Laatste tip, als je vragen hebt of je wilt graag iets doen, wees niet verlegen maar vraag het. Over het algemeen is iedereen vriendelijk en wilt je graag dingen bij leren. Lees meer...

Jouw verblijf in Vietnam

Afhankelijk van de locatie van jouw project zal je verblijven in een lokaal gastgezin of woon je samen met andere vrijwilligers in een gemeenschappelijk huis in Hanoi.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde verpleegkundige bent kun jij als professional in Vietnam aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerde verpleegkundige in Vietnam.

Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲