You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Gezondheidszorg en medische stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gezondheidszorg stage te lopen in het buitenland.

Volg jij een medische studie zoals geneeskunde, fysiotherapie, verloskunde, verpleegkunde of tandheelkunde en ben je opzoek naar een stage in het buitenland? Je kunt als student unieke ervaring opdoen op een medisch project in één van onze bestemmingen. Tijdens deze leerzame en uitdagende buitenlandse stages verken je de praktijk en leer je van professionele artsen en verpleegkundigen over de lokale gezondheidszorg. Dit is erg waardevol voor je carrière. Al onze projecten kunnen als basis dienen voor een verplichte stage vanuit je opleiding, maar je kunt ook tijdens je vakantie vrijwilligerswerk doen binnen jouw studiegebied om je extra te ontwikkelen. 

Klik hier om direct naar de gezondheidszorg stages te gaan

Gezondheidszorg stages in het buitenland

Tijdens een gezondheidszorg stage in het buitenland kun je ook deelnemen aan medische outreaches naar lokale gemeenschappen.

In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, kun je stage lopen binnen de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld op het gebied van geneeskunde, verpleegkundefysiotherapie of voeding & diëtetiek.  

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is voor een medische stage naar het buitenland te gaan. Zo kom je bijvoorbeeld ziektes en behandelmethodes tegen waar je in Nederland niet snel mee in aanraking zult komen. Ook leer je om je met veel beperktere middelen te redden, hetgeen een bijzonder leerzame en uitdagende ervaring is! De praktijkervaring die je tijdens een buitenlandse stage opdoet is zonder twijfel van toegevoegde waarde voor je CV en de kennisuitwisseling met lokale professionals zal je nog lang bijblijven.

Werkzaamheden en praktijkervaring tijdens medische stages 

Tijdens een medische stage loop je mee Tijdens een fysiotherapie stage in het buitenland doe je veel ervaring én help je de lokale bevolking bij revalidatie.met lokale professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten of verloskundigen. Je kijkt mee bij de behandeling van patiënten op verschillende afdelingen van een lokaal het ziekenhuis of de kliniek. Het medische personeel beantwoordt graag jouw vragen en afhankelijk van je belangstelling, ervaring en enthousiasme, zal je wellicht ook meer zelf mogen doen. Ook kun je een bijdrage leveren aan het bijhouden van patiënten dossiers en het analyseren van gezondheidstrends in onze Global Impact Database

Als je binnen je studie hebt gekozen voor een bepaald specialisme is het mogelijk om jouw stage op deze specialisatie te richten. Er zijn ook mogelijkheden voor een stage waarbij je niet in de ziekenhuizen, maar in de gemeenschap aan de slag gaat tijdens zogeheten outreach programma’s. 

Benieuwd naar ervaringen van stagiaires en vrijwilligers die jou voorgingen? Lees hun ervaringsverhalen

Verschillende soorten gezondheidszorg stages in het buitenland

Er zijn medische stages mogelijk binnen verschillende takken van de gezondheidszorg. Zo kun je bijvoorbeeld een geneeskunde stage lopen in Nepal of in Ghana, een bijdrage leveren aan de volksgezondheid (Public Health) in Cambodja of Sri Lanka of meelopen met verloskundigen in Tanzania of Peru. Onderaan deze pagina vind je de lijst met de verschillende gezondheidszorg stages. Hier kun je doorklikken voor meer inhoudelijke info. 

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Jij kunt als student zelf je voorkeuren voor je stage aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de eventuele eisen vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Projects Abroad zorgt voor goede stagebegeleiding ter plaatse en helpt je ook met de voorbereiding van je stage.

Stage lopen op een gezondheidszorg project in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲