Gain valuable medical work experience in Romania on an internship with Projects Abroad.

Geneeskunde stage in Roemenië

Doe waardevolle medische ervaring op terwijl je samenwerkt met deskundige verplegers en artsen in Roemenië

In een oogopslag

Doe onze Geneeskunde stage in Roemenië en doe de ervaring op die je nodig hebt om je carrière in de geneeskunde te starten. Je zult direct leren van artsen en verplegers op een spoedafdeling of in een huisartsenpraktijk.


In de snelle omgeving van een spoedafdeling zul je leren omgaan met acute ziektes en verwondingen. Op de huisartsenpraktijk zul je inzicht verwerven in de behandeling van chronische aandoeningen zoals diabetes en hartziekte. Op beide stageplekken zul je ook de kans hebben om basisgezondheidscontroles uit te voeren onder begeleiding van artsen. Hieronder valt het meten van hartslag, gewicht en bloeddruk.


Je zal wonen en werken in de stad Brasov en verblijft bij een lokaal gastgezin. Haal het meeste uit je tijd met andere Projects Abroad stagiairs en vrijwilligers en verken plekken zoals Transylvanië.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen
You should have completed at least one year of medical related studies or training.


Is een Geneeskunde stage in Roemenië geschikt voor mij?

Streef je een carrière in de geneeskunde na? Ben je op zoek naar werkervaring in een professionele medische omgeving? Dan is deze Geneeskunde stage in Roemenië perfect voor jou.


Je zult of op een spoedafdeling of in een huisartsenpraktijk werken, waar je zal leren van artsen en verplegers. Je leert van hen over ziektes en aandoeningen waarover je hiervoor alleen in lesboeken hebt gelezen. Dit is een geweldige manier om werkervaring toe te voegen aan je cv en je medische praktijkkennis te verbreden.


We raden je sterk aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken.


Om een Geneeskunde stage in Roemenië te doen zul je minimaal een jaar van een geneeskunde-gerelateerde studie of training moeten hebben volbracht. Je moet ook minimaal 18 jaar oud zijn. Onze medewerkers zullen ervoor zorgen dat het werk dat je doet past bij je ervaringsniveau.


Je kunt je op elk moment van het jaar aansluiten en je kan al meedoen vanaf een periode van een week. Om het meeste uit je Geneeskunde werkervaring in Roemenië te halen raden we je echter aan om langer te blijven.

An Italian intern taking a picture with a local doctor after his medical internship in Romania gining work experience with Projects Abroad.

Wat ga ik doen als Geneeskunde stagiair in Roemenië?

Je werkt in een ziekenhuis of huisartsenpraktijk en brengt je tijd door met zoveel mogelijk van de artsen te leren. Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten tijdens je Geneeskunde stage:


 • Loop mee met artsen op de spoedafdeling die patiënten met acute verwondingen of aandoeningen behandelen
 • Observeer artsen op een huisartsenpraktijk die werken met patiënten die lijden aan chronische aandoeningen, zoals diabetes
 • Assisteer verplegers met routine medisch werk zoals het meten van bloeddruk

Je werk richt zich voornamelijk op het volgende:


Observeer artsen aan het werk met spoedeisende patiënten


Als je kiest voor onze spoedeisende hulp stageplek in een provinciaal ziekenhuis in Roemenië, dan zul je artsen en verplegers observeren die acute aandoeningen behandelen.


Patiënten hier kunnen ernstige verwondingen van ongevallen hebben of hebben misschien een hartaanval of beroerte gehad. Artsen moeten snel werken om levens te redden. Dit is een geweldige kans om meer te leren over deze drukke medische omgeving.


Vanwege de aard van de spoedeisende hulp kan het zijn dat je patiënten ziet die lijden aan extreme verwondingen die vrij schokkend kunnen zijn. Hier moet je jezelf op voorbereiden.


Loop mee met artsen die patiënten met chronische medische aandoeningen behandelen


Als je stage loopt op een huisartsenpraktijk, dan zul je het werk van huisartsen kunnen observeren. Veel van hun werk richt zich op het behandelen van patiënten met milde en chronische aandoeningen, zoals diabetes.


Je zult consultaties bijwonen en helpen bij dagelijkse administratieve taken. Dit is een geweldige manier om ervaring op te doen als je hoopt om op een dag je eigen praktijk te openen.


Assisteer bij routine medisch werk


Op beide stageplekken kunnen artsen je vragen om te assisteren bij basisgezondheidscontroles. Hierbij controleer je:


 • Hartslag
 • Bloeddruk
 • Body mass index
 • Bloedtype

Soorten Geneeskunde stageplekken beschikbaar in Roemenië

Je kunt kiezen uit twee verschillende Geneeskunde stageplekken in Roemenië


 • Spoedafdeling
 • Huisartsenpraktijk

Waar ga ik werken als Geneeskunde stagiair in Roemenië?

Brasov

Je stageplek ligt in Brasov. Met haar terracottakleurige daken, gotische torens, middeleeuwse poorten, barokke gebouwen en voetgangersvriendelijke straten is het bijna een sprookje dat werkelijkheid wordt. Ook al lijkt het op eerste gezicht schilderachtig en bijna ouderwets, de stad barst van modern gebruis.

 

Hier werk je in een huisartsenpraktijk of op een spoedafdeling in een ziekenhuis. In beide gevallen zul je werken met ervaren medisch personeel in een goed uitgeruste omgeving. Je exacte rol hangt af van je specifieke vaardigheden en ervaring.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Roemenië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als Geneeskunde stagiair in Roemenië

Je dag begint normaal gesproken met een stevig ontbijt bij je Roemeense gastgezin thuis. Hierna vertrek je richting je Geneeskunde stage, lopend, fietsend of met het openbaar vervoer. Op je eerste dag wijzen onze medewerkers je de weg.


Als je ervoor kiest om op de huisartsenpraktijk te werken kun je verwachten om van ongeveer 8.00 uur tot 17.00 uur te werken. Je begint de ochtend misschien door de artsen te helpen om hun consultatiekamers gereed te maken. Hierna observeer je de patiëntenafspraken.


Veel van de patiënten die op consultatiegesprek komen lijden aan chronische ziektes zoals diabetes en hoge bloeddruk. Je zult kunnen observeren hoe de arts basisgezondheidscontroles uitvoert en geschikte medicatie voorschrijft.


Tussen 12.00 uur en 13.30 uur krijg je een lunchpauze van anderhalf uur. Als je gastgezin dichtbij woont kun je naar huis om te eten en even uit te rusten. Anders kun je je lunch meenemen.


Als je voor de spoedafdeling stageplek kiest zul je diensten draaien. Een dagdienst loopt normaal gesproken van 8.00 uur tot 16.00 uur, met een lunchpauze van anderhalf uur. Er zijn twee latere diensten. De ene dienst loopt in de avond tot laat in de nacht en de andere loopt in de vroege ochtenduren.


Wanneer je ook werkt, je zal zeker de hele tijd druk in de weer zijn. Een spoedafdeling is onvoorspelbaar en je moet voorbereid zijn. Je zal zelf zien hoe artsen en verplegers omgaan met spoedgevallen.


In de avonden en de weekenden heb je vrije tijd tijd om op ontdekking uit te gaan. Haal het meeste uit je tijd in dit prachtige land door op weekendexcursie te gaan met medestagiairs en vrijwilligers.


Wat zijn de doelen en impact van de stage Geneeskunde in Roemenië?

Het doel van dit project is om je de kans te geven je medische kennis te verbreden en je inzicht te geven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Als Geneeskunde stagiair in Roemenië zul je waardevolle werkervaring opdoen door mee te lopen met bekwaam en getalenteerd medisch personeel. Door initiatief te tonen en een goede band met je collega's op te bouwen zal je de kans hebben om meer betrokken te raken.


We hebben in ons Medicine & Healthcare Management Plan een aantal doelen voor Roemenië opgesteld. Deze doelen zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verbeteren van de kwaliteit van gespecialiseerde of alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten


Ga mee op Geneeskunde stage in Roemenië en geef je carrière vandaag een boost.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Brasov. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Roemeense cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Roemenie en ervaar het dagelijkse leven in Oost-Europa. Er zijn verschillende soort activiteiten die je kunt doen in je vrije tijd.


Dit is de ideale locatie voor liefhebbers van architectuur met zijn rustieke gebouwen in de straten. De Biserica Neagră is slechts een voorbeeld van de prachtige gothische architectuur die je overal in het land kunt terugvinden.


Niet alleen de gebouwen maken het de moeite waard, ook de smalle straten geven Roemenie zoveel karakter!


Bezoek Bran Castle in Transylvania, de thuis van de befaamde Count Dracula. Vergeet ook niet het ASTRA museum te bezoeken en jezelf onder te dompelen in de Roemeense folklore.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners